KAKO PRIDOBITI POTRDILO O PREBOLELOSTI COVID-19 IN CEPLJENJU ZA COVID-19

 

  • Oseba lahko dokazuje, da je prebolela COVID-19 s pozitivnim  izvidom po klasični PCR metodi , ki ga lahko pridobi tudi z uporabo spletnega portala zVem, kjer si izvid lahko natisne brezplačno.


zVEM je enotni sistem obveščanja o rezultatih testiranja COVID-19, kjer lahko posameznik na portalu zVEM pod zavihkom  eDokumenti preveri rezultate testiranja. Za uporabo je potrebno imeti  digitalno potrdilo. Navodila za uporabo portala zVem  https://zvem.ezdrav.si/navodila-za-prijavo.

Portal zVEM nudi možnost uporabe tudi v angleškem jeziku. V tem primeru se potrdilo o rezultatu testiranja izpiše v angleškem jeziku.

  • Delodajalec lahko za svojega zaposlenega kot dokazilo upošteva tudi bolniški list, kjer je opredeljeno, da je bila oseba v izolaciji ali v primeru okužbe s COVID-19 na delovnem mestu - poškodba pri delu in iz njega izhaja, da od začetka izolacije oziroma poškodbe pri delu ni minilo več kot šest mesecev.

 

Potrdilo o cepljenju proti COVID - 19:

Cepljenje proti covid-19 se zabeleži v zdravstveno dokumentacijo pacienta, veljavnih je več načinov: izpolnjene pripravljene kartice proizvajalca, vpis v Knjižico o cepljenju ali izdano potrdilo o opravljenem cepljenju.

Pacienti do podatkov o cepljenjih, ki so bili posredovani v Elektronski register cepljenih oseb (eRCO) lahko sami dostopajo z digitalnim potrdilom preko portala zvem.eZdrav.si. Potrdilo je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku.

V kolikor potrebujete dodatno potrdilo izdano s strani izbranega osebnega zdravnika, se le - to plača po veljavnem ceniku ZD Maribor.