Aktualno

CEPLJENJE PROTI COVID-19

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor organizira za občane mesta Maribor in okoliških občin v tednu cepljenje proti COVID-19. Lokacija cepljenja: ULICA TALCEV 5, 5. NADSTROPJE Dnevi cepljenja: TOREK od 8.00 do 12.00 v ZD Maribor, Ul. Talcev 5, 5. Nadstropje ČETRTEK od 15.00 do 19.00 v ZD Maribor, ul. Talcev 5, 5. Nadstropje Ob dnevih cepljenja je na razpolago cepljenje s cepivom Comirnaty proizvajalca Pfizer/Biontech. Za cepljenje s cepivom Moderna, Johnson&Johnson, AstraZeneca ali Novaxovid pa se je potrebno predhodno naročiti vsak delovni dan med 7.00 do 15.00 uro na tel. številko: 02 22 86 200 (po vzpostavitvi telefonske zveze pritisniti št. 2). Preko SMS sporočila vas bomo obvestili o datumu, uri in lokaciji cepljenja. Občanke in občani, ki se želijo cepiti, morajo imeti s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument. Prijazno vabljeni.

O B V E S T I L O DISPANZER ZA PSIHOHIGIENO

Paciente obveščamo, da v PONEDELJEK, 4.7. 2022 ter V ČETRTEK, 7.7.2022 zaradi odsotnosti telefonsko naročanje, naročanje zdravil ter ostale informacije NA SODNI 13, potekajo po spremenjenem urniku in sicer: OD 8.00 DO 12.00. V primeru, poslabšanja bolezni pokličite na tel. 02 2286 239 v zgoraj navedenem času. V primeru življenju ogrožajočih stanj lahko zdravniško oskrbo poiščete v ambulanti za splošno nujno medicinsko pomoč, na lokaciji Urgentnega centra UKC Maribor, neprekinjeno 24 ur/dan, na tel. št.: 02 33 31 809 Prosimo za razumevanje!

Spoštovani opredeljeni pacienti Dušana Silića, dr.med.,

Dušan Silić, dr. med. je s 17. 6. 2022 prenehal z delom v našem zavodu. Njegovo ambulanto v ZP Gosposvetska, Gosposvetska cesta 41 je prevzela zdravnica asist. Simona Kovačec, dr. med., spec. druž. med. Prosimo, da ponovno opravite izbiro osebnega zdravnika asist. Simona Kovačec, dr. med., spec. druž. med., v kolikor ostajate v ADM ZP Gosposvetska. Ambulanto kontaktirajte po telefonu:02 23 56 669 v času naročanja pacientov po rednem urniku ambulante - spremljajte na spletni strani: zd-mb.si, ali po elektronski pošti: ambulanta.simona.kovacec@zd-mb.si do zapolnitve prostih mest. Hvala za razumevanje. Vodstvo OE SZV

Razstava Obrazi zdravništva, ki je od 15. junija do 15. julija na ogled v galeriji na prostem v Mariboru.

Spoštovani, Vabimo vas na ogled razstave Obrazi zdravništva, ki je od 15. junija do 15. julija na ogled v galeriji na prostem v Mariboru. Na dvajsetih panojih v Ulici škofa Maksimiljana Držečnika smo s fotografijami in zapisi v galeriji na prostem osvetlili tradicijo zdravništva, nekaj odmevnejših medicinskih dosežkov in delo zanimivih zdravnikov, ki so jih izbrali kolegi. Posebno pozornost smo namenili tudi razvoju zdravništva v Mariboru. Pri neverjetnem izzivu, kako ob obletnici (ponovne) ustanovitve na vsega 20 površinah združiti tako zgodovinski razvoj zbornične dejavnosti kot vidnejše strokovne dosežke ter vlogo zdravnikov v družbi, nam je pomagala predstojnica Inštituta za zgodovino medicine prof. dr. Zvonka Zupanič Slavec, dr. med. Razstava na prostem je hkrati javna zahvala delu zdravstvenega osebja ter kolegom, ki so pred tridesetimi leti zbrali moč in vztrajnost in 28. marca 1992 v veliki dvorani tedanje republiške skupščine ponovno obudili zdravniško zbornično dejavnost. Pri strokovni pripravi in pregledu besedil ter s fotografijami so sodelovali: dr. Tadej Battelino, Marta Brečko Vrhovnik, dr. Miran Brvar, dr. Eda Bokal Vrtačnik, mag. Amela Duratović Konjević, Danijela Gorišek, dr. Urh Grošelj, Simon Hawlina, Neja Jurjec Smole, dr. Ivan Kneževič, dr. Nikola Lakič, Andreja Popit, Matej Praprotnik, Mateja Vintar Spreitzer. Pri pripravi vsebin za Maribor je sodeloval prim. doc. dr. Jernej Završnik. Vsem se zahvaljujemo za pomoč pri projektu.

Priponke:

Seznam vseh obvestil