Aktualno

OBVEZNA UPORABA ZAŠČITNIH MASK V ZDRAVSTVENEM DOMU DR. ADOLFA DROLCA MARIBOR

Spoštovani, zaradi povečanega števila okužb z virusom SARS-CoV-2, smo na osnovi Hišnega reda Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor sprejeli sklep, da je uporaba zaščitnih mask ponovno obvezna za zaposlene in za paciente. Paciente prosimo, da v prostore ZD Maribor vstopajo z že nameščeno zaščitno masko in si ob vstopu razkužijo roke. Hvala za razumevanje.

Nov način elektronske komunikacije ter naročanja na storitve za Ambulante Družinske Medicine (ADM)

Obvestilo velja za ADM: dr. Kert, dr. Uplaznik, dr. Vidic, dr. Arzenšek, dr. Kamenik, dr. Slavić-Bogunović Spoštovani, V Zdravstvenem domu Maribor prehajamo na varnejši, hitrejši in dostopnejši način elektronske komunikacije ter naročanja na storitve za ambulante družinske medicine. Nov način naročanja preko spletne aplikacije https://prizdravniku.si/#/info bo nadomestil dosedanjo elektronsko pošto in telefonsko naročanje v ambulanto. S tem načinom dela želimo pacientu omogočiti hitrejši in varnejši dostop do storitev, medicinskemu osebju pa hkrati omogočiti nemoteno delo z pacienti v ambulanti. Aplikacija se že uporablja za komunikacijo v nekaterih ambulantah družinske medicine, postopoma pa bo upora aplikacije možna tudi v vseh ostalih ambulantah družinske medicine. Dostop do aplikacije za elektronsko naročanje in komunikacijo se nahaja na strani posamezne ambulante družinske medicine. Enostavno jih poiščite na spletni strani Zavoda https://www.zd-mb.si/ . V modrem oknu »Ambulante in zdravniki« vnesite podatke ambulante ter kliknite na iskanje. Na izbrani spletni strani boste našli osnovne podatke ambulante vašega osebnega zdravnika, kakor tudi ustrezno povezavo do naročanja v dotično ambulanto. Za uspešno oddajo naročila in potrditev vaše identitete boste potrebovali št. kartico zdravstvenega zavarovanja (KZZ) in rojstne podatke. Uporaba spletne aplikacije je enostavna, varna, hitra in v popolnosti nadomešča prejšnje načine komunikacije. V Zavodu smo posebej za uporabnike, ki morebiti niso vešči elektronske komunikacije ali pa ne razpolagajo z ustrezno opremo organizirali Klicni center, ki je dosegljiv na telefonski številki 02/228 62 00 (za ambulante družinske medicine pritisnite številko 2), kjer bodo prijazni zaposleni za uporabnika opravili elektronsko naročilo v ustrezno ambulanto. Klicni center deluje od pon. do čet. od 7.00 do 20.00 in v petek od 7.00-15.00 in je neodvisen od urnika delovanja posameznih ambulant, kar predstavlja še dodatno prednost za uporabnika.

CEPLJENJE PROTI COVID-19

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor organizira za občane mesta Maribor in okoliških občin cepljenje proti COVID-19. Cepljenje proti COVID-19 z drugim poživitvenim odmerkom- 4. odmerkom je od 18.7.2022 možno za vso populacijo starejšo od 18 leta starosti. Pacienti se za cepljenje lahko prijavijo na telefonsko številko 02/2286-200 z izbiro št. 3 –cepljenje proti Covidu-19 ali se naročijo preko spletne aplikacije na naslovu: https://prizdravniku.si/#/vrsta/07883/507 (bodite pozorni na opombe in obvezno navedite ime proizvajalca, ter zaporedno št. odmerka) Lokacija cepljenja: ULICA TALCEV 5, 5. NADSTROPJE Dnevi cepljenja: TOREK od 8.00 do 12.00 v ZD Maribor, Ul. Talcev 5, 5. Nadstropje (dne 09.08.2022 izjemoma v popoldanskem urniku od 15.00-19.00 ure.) ČETRTEK od 15.00 do 19.00 v ZD Maribor, ul. Talcev 5, 5. Nadstropje Ob dnevih cepljenja je na razpolago cepljenje s cepivom Comirnaty proizvajalca Pfizer/Biontech. Za cepljenje s cepivom Moderna, Johnson&Johnson, AstraZeneca ali Novaxovid pa se je potrebno predhodno naročiti vsak delovni dan med 7.00 do 15.00 uro na tel. številko: 02 22 86 200 (po vzpostavitvi telefonske zveze pritisniti št. 2). Preko SMS sporočila vas bomo obvestili o datumu, uri in lokaciji cepljenja. Občanke in občani, ki se želijo cepiti, morajo imeti s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument. Prijazno vabljeni.

Seznam vseh obvestil