SPOROČILO ZA PACIENTE – Zdravstveno varstvo predšolskih otrok

Spoštovani pacienti!

V Službi za zdravstveno varstvo predšolskih otrok bodo od ponedeljka 01.06.2020 ambulante delovale po začasno spremenjenem urniku dela. Delo bo potekalo epidemiološki situaciji primerno.

AMBULANTE NOVA VAS

Za pregled pri zdravniku se je OBVEZNO potrebno predhodno telefonsko naročiti. Naročite se lahko samo v ambulanti izbranega zdravnika po urniku objavljenem na spletni strani.

Za informacije, naročilo receptov, napotnic in ostalih zdravstvenih listin se obračate na ambulante izbranega zdravnika po urniku, bodisi po telefonu ali po elektronski pošti.

Ob tem obvezno napišite:

  • ime in priimek otroka
  • rojstni datum otroka
  • telesna teža otroka
  • natančno, kaj želite oziroma potrebujete
  • katero zdravilo potrebujete (najbolje da prepišite iz škatlice ime zdravila in dozo, kot tudi sestavo če gre za sestavljena mazila)
  • bolniški stalež (zakaj, od-do) in kdo od staršev koristi bolniški stalež
  • medicinsko-tehnični pripomoček, kateri
  • obvezno navedite telefonsko številko, na katero ste dosegljivi, da Vas lahko po potrebi pokličemo nazaj.


Za vse preglede boste dobili točno uro, ki se je morate držati. Pred to uro vstop v Zdravstveni dom ne bo mogoč. Na pregled pridite obvezno z masko. Vljudno prosimo, da na naročene ure ne zamujate. Na vhodu vam bo medicinska sestra izmerila telesno temperaturo in vas napotila do izvajalca zdravstvene storitve. V čakalnici držite obvezno medsebojno razdaljo. Dovoljen samo en zdrav spremljevalec.

Prosimo Vas edino, da nam po telefonu iskreno poveste, ali ste v zadnjih 14. dneh pred začetkom bolezni bili izven Slovenije, v endemičnih območjih ali v stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo s koronavirusom in imate povišano telesno temperaturo, z znaki okužbe dihal (kašelj in/ali težko dihanje) oziroma mogoče sumite, da bi lahko bili okuženi s koronavirusom. Po telefonu pokličite svojega osebnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa potrebna navodila in ne prihajajte v ambulanto!

 

OBVESTILO ZA STARŠE:

Po elektronski pošti lahko pošljete tudi opravičilo, v kolikor ne boste utegnili priti s svojim otrokom na sistematski pregled ali posvetovalnico. Za nadomestni termin Vas bodo poklicali iz ambulante izbranega zdravnika.
V primeru akutnih, nujnih ali drugih zdravstvenih stanj, zaradi katerih potrebujete pregled čim prej, je za natančno oceno Vašega stanja nujna neposredna komunikacija med zdravstvenim delavcem in Vami po telefonu.

Glede na zakonske uredbe boste povratno e-pošto prejeli najkasneje naslednji delovni dan.

 

NAROČANJE NA PREGLED

Na kurativne preglede se lahko pri posameznih zdravnicah tudi predhodno naročite po telefonu v ambulanti izbranega pediatra, vendar za en dan do nekaj dni vnaprej. Po elektronski pošti se lahko naročite za nenujne preglede. V vseh primerih naročanj vljudno prosimo, da medicinski sestri navedete vse pomembne zdravstvene podatke, na podlagi katerih bo lahko določila stopnjo nujnosti pregleda in Vas ustrezno naročila. Za posledice napačnih ali neresničnih podatkov ne moremo odgovarjati.
Otroke naročamo na pregled k izbrani zdravnici, razen v primeru odsotnosti le-te. Ko izbrana zdravnica opravlja preventivne preglede otrok (posvetovalnica, sistematski pregledi predšolskih otrok), kurativne preglede opravlja zdravnica, ki jo ta čas nadomešča.

Pacienti, ki so naročeni, imajo prednost pred nenaročenimi bolniki, razen v primeru življenje ogrožujočih stanj. Pacienti, ki bodo zamudili svoj termin, bodo pregledani ob prvem prostem terminu isti dan ali pa bodo prenaročeni za naslednje dni.
Vse paciente oz. njihove starše, ki iz kakršnegakoli razloga ne boste mogli priti ob dogovorjenem terminu, prosimo, da termin telefonsko ali po e-pošti čim prej odpoveste, vsaj en dan v naprej, da bo le-ta na voljo za druge bolnike.
Za morebitne težave pri naročanju se vam že vnaprej opravičujemo in vas prosimo za potrpežljivost, saj bomo le z dobro voljo in sodelovanjem lahko premostili težave.

NAROČANJE RECEPTOV IN NAPOTNIC, DELOVNIH NALOGOV IN NAROČILNIC ZA TEHNIČNE PRIPOMOČKE

Recepte za zdravila, ki jih otrok redno prejema, naročite vsaj nekaj dni pred iztekom.

Napotnice za kontrolne preglede pri specialistu prav tako naročite vsaj nekaj dni vnaprej. Za napotnico pri specialistu nam obvezno zraven posredujte SCAN ali sliko zadnjega specialističnega izvida, drugače Vam napotnice ne moremo izdati.

Delovni nalog, naročilnico za tehnične pripomočke in ostala potrdila Vas prosimo, da prav tako naročite nekaj dni vnaprej.

Naročilo lahko oddate po telefonu medicinski sestri (s seznamom zdravil oziroma z izvidi) v ambulanti izbranega pediatra ali po telefonu medicinski sestri na sprejemu Dispanzerja za otroke. Prav tako lahko naročilo oddate po e-pošti.
Želimo, da bi omenjena organizacija dela v ambulanti pripomogla k večjemu zadovoljstvu pacientov, kakor tudi k bolj tekočemu in racionalnemu delu v ambulanti.