SPOROČILO ZA STARŠE – Zdravstveno varstvo predšolskih otrok

Spoštovani starši!

V našem dispanzerju ste si izbrali pediatra za svojega otroka. Ob tem bi vam radi posredovali nekaj informacij za lažje medsebojno sodelovanje.

 V skladu z Zakonom o pacientovih pravicah se v naših ambulantah za pregled pri izbranem pediatru lahko naročite osebno, po telefonu, preko elektronske aplikacije PriZdravniku ali po navadni pošti.

V vseh primerih naročanj vljudno prosimo, da navedete vse pomembne zdravstvene podatke, na podlagi katerih bo lahko ambulanta določila stopnjo nujnosti pregleda in vas temu ustrezno tudi naročila. Za posledice napačnih ali neresničnih podatkov ne moremo odgovarjati.

Obveščamo vas, da elektronsko naročanje preko aplikacije PriZdravniku ni namenjeno obravnavi akutnih ali drugih zdravstvenih stanj, pri katerih potrebujete pregled čim prej. V takšnem primeru pokličite svojega izbranega zdravnika ali se osebno oglasite v ambulanti izbranega pediatra. V primeru nujnih stanj se elektronske komunikacije ne poslužujte.

Ob dogovorjenem-naročenem terminu se oglasite v ambulanti svojega izbranega ali nadomestnega pediatra. Vljudno prosimo, da na naročene ure ne zamujate. Pacienti, ki bodo zamudili svoj termin, bodo pregledani ob prvem prostem terminu isti dan ali pa bodo prenaročeni na naslednje dni. Naročeni pacienti imajo prednost, razen v primeru nujnih stanj, vsi ostali nenaročeni pacienti so obravnavani po vrsti oziroma po času prihoda v ambulanto.

Prosimo vas, da na spletni strani sproti preverite delovni čas vaše ambulante oziroma morebitno odsotnost pediatra.

Delovni čas izbranega zdravnika lahko preverite tudi na telefonski centrali Zdravstvenega doma, na telefonski št. 02 22 86 200.

Vse paciente prosimo, da svojo redno terapijo, kot so recepti, kontrolne napotnice, naročilnice za medicinsko tehnične pripomočke in dolgotrajne staleže uredite pravočasno, oziroma vsaj teden dni prej. To je še posebej pomembno v času odsotnosti zdravnikov oziroma rednih letnih dopustov.

Naročeno uredimo najkasneje v roku 3 delovnih dni, zato poskrbite, da nas kontaktirate pravočasno.


Vljudno prosimo, da se med vikendi in prazniki za nujne zadeve obračate na našo dežurno službo za otroke in mladostnike.