Spoštovani pacienti!

Od 1.9.2020 delajo naše ambulante prilagojeno sedanji epidemiološki situaciji,zato vas prosimo,da NUJNO upoštevate sledeča navodila.

Za pregled pri zdravniku se je OBVEZNO potrebno predhodno telefonsko naročiti. Naročite se lahko v ambulanti izbranega zdravnika po urniku, ki je objavljen na spletni strani.

Za informacije, naročilo receptov, napotnic in ostalih zdravstvenih listin se obračate na ambulante izbranega zdravnika po urniku, po telefonu ali po elektronski pošti.

Ob tem obvezno napišite:

  • ime in priimek otroka
  • rojstni datum otroka
  • natančno, kaj želite oziroma potrebujete
  • katero zdravilo potrebujete (najbolje da prepišite iz škatlice ime zdravila in      dozo,   kot tudi sestavo če gre za sestavljena mazila)
  • bolniški stalež (zakaj, od-do) in kdo od staršev koristi bolniški stalež
  • medicinsko-tehnični pripomoček, kateri
  • navedite telefonsko številko, na katero ste dosegljivi, da Vas lahko po potrebi pokličemo nazaj.


Za vse preglede boste dobili točno uro, ki se je morate držati. Pred to uro vstop v Zdravstveni dom ne bo mogoč. Na pregled pridite obvezno z masko. Vljudno prosimo, da na naročene ure ne zamujate. V čakalnici držite obvezno medsebojno razdaljo. Dovoljen je samo en zdrav spremljevalec.

Prosimo vas, da nam po telefonu točno poveste, ali ste v zadnjih 14. dneh pred začetkom bolezni bili izven Slovenije, v endemičnih območjih ali v stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo s koronavirusom in imate povišano telesno temperaturo, z znaki okužbe dihal (kašelj in/ali težko dihanje) oziroma mogoče sumite, da bi lahko bili okuženi s koronavirusom.V primeru suma na okužbo s koronavirusom po telefonu pokličite svojega osebnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa potrebna navodila in ne prihajajte v ambulanto!

Za informacije, naročilo receptov, napotnic,naročilnic,delovnih nalogov in ostalih zdravstvenih listin smo vam v času od 8.00 do 19.00 ure poleg urnika izbranega zdravnika na voljo tudi na naslednji telefonski številki SPREJEMA šolskega dispanzerja:

02/22 86 417

ali na : sd.triaza@zd-mb.si