OBVESTILO ZA PACIENTE O NAROČANJU V AMBULANTI DRUŽINSKE MEDICINE (ADM)

Spoštovani pacienti

 

V ambulantah družinske medicine se za pregled pri osebnem zdravniku lahko naročite osebno, po telefonu, preko elektronske aplikacije PriZdravniku ali po navadni pošti.  

V vseh primerih naročanj vljudno prosimo, da navedete vse pomembne zdravstvene podatke, na podlagi katerih bo lahko tim ADM določil stopnjo nujnosti pregleda in vas ustrezno naročil. Za posledice napačnih ali neresničnih podatkov ne moremo odgovarjati.

Obveščamo vas, da elektronsko naročanje preko aplikacije PriZdravniku ni namenjeno obravnavi akutnih ali drugih zdravstvenih stanj, pri katerih potrebujete pregled čim prej. V takih primerih  pokličete svojega izbranega zdravnika ali  Center za naročanje ambulant družinske medicine, 02 22 86 200, izberete št. 2  oziroma  se oglasite osebno v ambulanti družinske medicine. V vseh naštetih primerih se elektronske komunikacije ne poslužujete.

V primeru nujnega oziroma življenje ogrožajočega  zdravstvenega stanja  pokličete  na tel. št.  112 ali  poiščete  zdravstveno oskrbo  v Urgentnem centru Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Delovni čas: vsak dan neprekinjeno 24 ur. Tel.: 02 33 31 809.

Vsa poslana naročila preko elektronske aplikacije se pregledujejo samo v ordinacijskem času in bodo obdelana v roku 2 delovnih dni ambulante.

Vse paciente prosimo, da svojo kronično terapijo, kot so recepti, kontrolne napotnice, naročilnice za medicinsko tehnične pripomočke in dolgotrajne staleže uredite pravočasno, oziroma vsaj teden do 14 dni prej, to je še posebej pomembno v času odsotnosti zdravnikov oziroma letnih dopustov.

Hvala za razumevanje.

Vaš tim ambulante družinske medicine 

Predstojnica OE SZV Maja Arzenšek, dr. med. spec., druž.spec.

Glavna med. sestra OE SZV Petra Hlade Kodrič, dipl. m. s.