Spoštovani pacienti

Splošna medicinska dejavnost pokriva največji del zdravstvenih potreb odrasle populacije z zdravstvenimi timi, ki delujejo v smislu zdravljenja in rehabilitacije, negovanja, preprečevanja bolezni, krepitve in ohranjanja zdravja.

V okviru Službe splošne medicinske dejavnosti so organizirane ambulante družinske medicine, ki nudijo zdravstveno varstvo prebivalcem na mestnem in izven mestnem področju na 26 lokacijah s 47 ordinacijami.

V smislu neprekinjenega zdravstvenega varstva je organizirana dežurna služba, ki deluje v okviru Urgentnega centra v UKC Maribor, (prizidek kirurške stolpnice), Ljubljanska ulica 5, 2000 Maribor. Delovni čas: od ponedeljka do petka od 20. do 7. ure zjutraj, v soboto od 7. ure zjutraj in neprekinjeno do ponedeljka do 7. ure zjutraj. Ob praznikih je delovni čas enak kot v nedeljo.

Tel.: 02 33 31 809

Nasvet v zvezi s poslabšanim zdravstvenim stanjem lahko dobite na telefonsko številko 02 333 1 888, med 6.30 in 19.30 uro, kasneje pa na telefonsko številko 02 333 1 800.

Nujna medicinska pomoč deluje neprekinjeno, tel.: 112.

Glede na velike potrebe po obisku izbranega zdravnika, boste od prvem pregledu pregledani v skladu z zmogljivostjo ambulante in na podlagi triaže, ki jo opravi bodisi medicinska sestra/zdravstveni tehnik. Čakalne dobe za kontrolne in ostale ne-prve preglede v ambulantah družinske medicine niso opredeljene in so odvisne od števila predhodno naročenih kontrol.

V skladu z Zakonom o pacientovih pravicah se v ambulantah družinske medicine za pregled pri osebnem zdravniku lahko naročite osebno, po telefonu, preko elektronske aplikacije PriZdravniku ali po navadni pošti.  

V vseh primerih naročanj vljudno prosimo, da navedete vse pomembne zdravstvene podatke, na podlagi katerih bo lahko tim ADM določil stopnjo nujnosti pregleda in vas ustrezno naročil. Za posledice napačnih ali neresničnih podatkov ne moremo odgovarjati.

Obveščamo vas, da elektronsko naročanje preko aplikacije PriZdravniku ni namenjeno obravnavi akutnih ali drugih zdravstvenih stanj, pri katerih potrebujete pregled čim prej. V takih primerih pokličete svojega izbranega zdravnika ali Center za naročanje ambulant družinske medicine, 02 22 86 200, izberete št. 2 oziroma se oglasite osebno v ambulanti družinske medicine. V vseh naštetih primerih se elektronske komunikacije ne poslužujete.

V primeru nujnega oziroma življenje ogrožajočega zdravstvenega stanja pokličete na tel. št. 112 ali poiščete zdravstveno oskrbo v Urgentnem centru Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Delovni čas: vsak dan neprekinjeno 24 ur. Tel.: 02 33 31 809.

Vsa poslana naročila preko elektronske aplikacije se pregledujejo samo v ordinacijskem času in bodo obdelana v roku 2/3 delovnih dni ambulante.

Vse paciente prosimo, da svojo kronično terapijo, kot so recepti, kontrolne napotnice, naročilnice za medicinsko tehnične pripomočke in dolgotrajne staleže uredite pravočasno, oziroma vsaj teden do 14 dni prej, to je še posebej pomembno v času odsotnosti zdravnikov oziroma letnih dopustov.

Hvala za razumevanje.

Vaš tim ambulante družinske medicine 

Predstojnica OE SZV Maja Arzenšek, dr. med. spec., druž. spec.

Glavna med. sestra OE SZV Petra Hlade Kodrič, dipl. m. s.