Specialistične psihiatrične ambulante

 

Pooblaščena oseba za čakalni seznam: Danilo Švarcl, dipl.zn., 02 22 86 239

Na pregled k nam se lahko naročite na telefonski številki (02) 22 86 239. ali (02)6201562, - z napotnico osebnega izbranega zdravnika ali brez nje. V primeru brez napotnice dobite termin pod stopnjo nujnosti redno.

 

Dobili boste datum in uro pregleda. Prosimo, da se termina držite - tako glede dneva, kot glede ure. Želje po pregledu izven določenega termina, kot tudi neudeležba na pregledu brez predhodnega opravičila po nepotrebnem daljšajo čakalne dobe in čakalni čas v čakalnici pred ambulanto.

Za pregled potrebujete  urejeno zdravstveno zavarovanje. Prosimo Vas, da s seboj prinesete tudi vse laboratorijske izvide in izvide drugih specialistov, če ste bili zaradi podobnih ali istih težav že pregledani pri drugih zdravnikih.

Nujnost pregleda je vezana na Vaše psihično stanje in ne na pravno-formalne okoliščine - če npr. potrebujete mnenje za invalidsko ali zdravniško komisijo, to ni razlog za nujni pregled.

Vse, kar pri pregledu poveste, je predmet poklicne molčečnosti. Vpogled v Vašo dokumentacijo lahko dobi samo zdravnik izvedenec, če ste v sodnem postopku, na podlagi zahteve sodišča. Sicer kakršnekoli zahteve po vpogledu v Vašo dokumentacijo s strani delodajalca, socialne službe, MNZ ali drugih upravnih služb, niso upravičene. Če pa je v Vašem interesu, da omenjene službe obvestite, da ste pri nas v obravnavi, to lahko storite. Pri nas lahko tudi dobite potrdilo, da ste pri nas v obravnavi brez diagnostičnih opredelitev in opisa Vašega psihičnega stanja. Po drugi strani imate sami pravico do vpogleda v Vašo kartoteko, če Vas ti podatki zanimajo. 
Ob prihodu v našo Službo, se najprej obrnite na Sprejemno pisarno. Tam se boste srečali z medicinsko sestro, pri kateri boste dobili vse potrebne informacije. Njej boste tudi izročili svojo zdravstven izkaznico.