SLUŽBA ZA LABORATORIJSKO DIAGNOSTIKO

V okviru Službe za laboratorijsko diagnostiko opravljamo laboratorijsko diagnostično zdravstveno dejavnost za potrebe Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor in zunanje uporabnike. Izvajamo odvzem bioloških vzorcev, hematološke, imunološke in biokemične preiskave, osnovne teste hemostaze in preiskave v urinu in blatu.

 

LOKACIJA

Analize vzorcev izvajamo v »Centralnem laboratoriju« in v »Področnih laboratorijih«.

 

ODVZEMI VZORCEV

Odvzeme bioloških vzorcev vršimo v Centralnem laboratoriju, področnih laboratorijih, in na dislociranih lokacijah (Starše, Kamnica, Pernica, Sladki vrh, Šentilj v Slovenskih goricah, Slivnica, Hoče). Več o tem najdete na »Odvzemna mesta«
Odvzem vzorcev lahko izvedete na vseh lokacijah, ne glede na to, kje ste dobili naročilo. Pomembno je samo, da imate zraven zdravstveno kartico in laboratorijsko napotnico (e-napotnica, ali fizična napotnica).

 

IZVIDI

Preiskave, ki jih izvajamo v našem laboratoriju, so v večini opravljene še isti dan (določene preiskave v roku enega tedna). Izvid prejme napotni zdravnik (preko e-sistema). V primeru, da izvid potrebujete za nadaljno obravnavo pri specialistu, lahko izvid tudi dvignete osebno na sprejemnem okencu centralnega laboratorija (vsak delovnik med 12.30 in 14.30 uro) ali ga prejmete preko e-pošte (izpolnite dodaten obrazec na sprejemnem okencu).

 

DELOVNI ČAS

Za splošne informacije smo na voljo v delovnem času centralnega laboratorija (od 6.30 do 14.30), na T: 02 22 86 241. Delovni čas dislociranih laboratorijev in odvzemnih mest je različen. Za vsako posamezno lokacijo najdete podrobnejše informacije tukaj »Področnih laboratoriji« in »Odvzemna mesta»

 

SAMOPLAČNIKI

Preiskave, ki jih opravljamo v našem laboratoriju lahko opravite pri nas tudi samoplačniško. Samoplačniki ne potrebujete napotnega dokumenta. Za želene preiskave se lahko dogovorite na dan odvzema v sprejemni pisarni. CENIK PREISKAV za samoplačnike najdete tukaj »cenik preiskav«.  Način plačila: plačilne kartice ali gotovina (na sprejemnem okencu).

 

ZASEBNIKI

Prehajamo na e-verzijo naročilnice, ki jo lahko najdete tukaj »Laboratorijska naročilnica«.
Kako pravilno izpolniti obrazec za naročilo lahko najdete tukaj »Navodila za izpolnjevanje Laboratorijske naročilnice«.