Fizioterapija

Naročanje pacientov na fizioterapijo: ( po pregledu pri fiziatru) Branka Šotiček, administratorka, tel. 02/ 22 86 497, e pošta za naročanje: branka.soticek@zd-mb.si

Delovni čas fizioterapije: od ponedeljka do petka med 7  - 14:30 uro.


S pridobitvijo novih prostorov  smo pridobili tudi individualne fizioterapevtske kabinete, kjer fizioterapevt v največji možni meri obravnava pacienta. Pri tem smo se zgledovali po trendu v sodobni fizioterapiji po svetu.
Zraven najnovejših in najsodobnejših aparatur, si sedaj lahko vzamemo čas za pacienta in se mu individualno posvetimo. Prav kinezioterapija (terapija z gibanjem) je tista s katero se največ ukvarjamo. Vse manualne metode , ki so v ospredju, ves čas strokovno spremljamo in se izobražujemo na tem področju.

Tako imamo fizioterapevt(k)e s strokovnimi znanji iz različnih strokovnih področij, ki obravnavajo manualno terapijo zahtevnejših struktur mišično skeletnega sistema, ortopedsko medicino in diagnostiko-Cyriax  metodo, obravnavo fascij v telesu, PNF-proprioceptivno živčno mišična facilitacija, Mulligan koncept, Mckenzie metodo, ročno  limfno drenažo primarnega in sekundarnega limfedema, obravnavo Trigger točk, lepljenje kinezioloških trakov v podporo mišično skeletnemu in limfnemu sistemu,…( izvajajo: Marta Jevšovar, viš.fiziot., Tatjana Pavkovič, dipl.fiziot., Alenka Švagelj viš.fiziot., Jerneja Mandl, dipl.fiziot., Nuša Posl, dipl.fiziot., Saša Brečko, viš.fiziot., Alenka Vehovec, viš.fiziot., Hinko Mlakar, dipl.fiziot., Sabina Korda, viš.fiziot., Maja Borovnik, dipl.fiziot.)
Ves čas smo tudi učna baza z mentorji študentom fizioterapije, pripravnikom- našim, kot tudi zunanjim (iz drugih inštitucij oz. ustanov).Ponosni smo na to, da si študentje želijo opravljati klinično usposabljanje prav pri nas  (vsako leto je več povpraševanja pri študentih, kot je razpisanih mest). Vse to je posledica izjemnega delovanja celotnega tima.

S septembrom 2016 smo pridobili dve delovni terapevtki ( Petra Mesarič, dipl.del.ter. in Tina Zorko, dipl.del.ter.), ki sta se pridružili našemu timu in nam pridodata še njuno mero strokovnosti. 

Zraven prioritetno kinezioterapije izvajamo v fizioterapevtskih kabinetih še protibolečinsko terapijo (DD,IF,TENS),živčno mišično stimulacijo, UZ terapijo, terapijo z laserjem, magnetoterapijo, termoterapijo ,krioterapijo, od hidroterapije izvajamo galvanske kopeli za zgornje in spodnje okončine, parafinske kopeli.

V kabinetu za limfno drenažo izvajata dva limfterapevta ( Lidija Sajko, viš.fiziot. in Tine Gradišnik, dipl.fiziot.) zraven ostalih fizioterapevtskih procedur še ročno limfno drenažo in hipobarično terapijo. Opažamo, da je v zadnjem času na tem področju vedno več onkoloških  pacientov, kateri potrebujejo te usluge.

: kabinet za limfno drenažo

V naši novi stavbi  imamo še veliko in prijetno telovadnico, kjer združujemo paciente v skupine z istimi, vendar funkcionalno manjšimi težavami, sodelujemo s Službo za promocijo zdravja v obliki delavnic za telesno aktivnost, prav tako izvajamo vaje za zdravo hrbtenico za zaposlene delavce  Zdravstvenega doma, samoplačniško vadbo za zdravo hrbtenico,…

Smo dobro, strokovno in sodobno organiziran fiziatrično fizioterapevtski center.

Samoplačniške fizioterapevtske storitve:

Vse fizioterapevtske storitve, ki jih izvajamo preko ZZZS, izvajamo tudi samoplačniško in sicer pred pričetkom ( od 6:15 do 7:00 ure ) in po zaključku rednega delovnega časa (po 15.uri)- po dogovoru s fizioterapevtko/ fizioterapevtom.