Aktualno

Center za krepitev zdravja ZD Maribor organizira »Miklavžev pohod na Piramido s svetilkami«

Center za krepitev zdravja (CKZ) ZD Maribor ob pričetku prazničnega decembra, 7. decembra 2023, organizira dogodek »Miklavžev pohod na Piramido s svetilkami«. Pohod na Piramido bo organiziran vodstvom usposobljene fizioterapevtke in kineziologinje. Zbirališče bo na Ulici talcev 5, 2000 Maribor. Pričetek je predviden ob 17.30. Trasa pa bo potekala po označenih poteh, pohod je primeren za vse (prilagajanje intenzivnosti tudi manj telesno pripravljenim). Med 17.00 in 17.30 bo v avli ZD Maribor na Ulici talcev 9, 2000 Maribor postavljena tudi »Svit info točka«, kjer lahko pridobite informacije o delovanju programa Svit. Pohod poteka v vsakem vremenu, udeleženci naj s seboj prinesejo svetilke. Patricija Lunežnik, mag. zdr.-soc. manag., vodja Centra za krepitev zdravja ZD Maribor je dejala: »Namen Miklavževega pohoda na Piramido je spodbujanje zdravega življenjskega sloga in gibanja v naravi. Hkrati s tovrstnimi dogodki krepimo socialno mrežo, s svetilkami pa bomo si pričarali prav posebno praznično vzdušje. Vabljeni!«

Priponke:

ZD Maribor - Novi urniki testiranja za Covid

Glede na pričakovano povečanje okužb s Covid 19 v zimskem času, smo se v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor odločili, da bomo s 4. 12. 2023 pričeli izvajati testiranja HAGT in PCR na lokacijah kot je opredeljeno v priloženem dokumentu.

Priponke:

Spletne strani in povezave do E-naročanja ambulant družinske medicine

Spoštovani. Do podatkov ambulant lahko dostopate direktno preko spletne strani posameznega zdravnika - ažurirano (delovni čas, spremembe - obvestila, telefonska številka, link do e-naročanja…) Do spletnih strani lahko dostopate tudi z vpisom imena in priimka. Vašega izbranega osebnega zdravnika na desno izpostavljenem modrem okvirčku. V prilogi so vse aktualne povezave za lažjo dostopnost vseh ambulant družinske medicine.

Priponke:

Seznam vseh obvestil
Dežurne službe Dežurne službe

Nujna medicinska pomoč deluje neprekinjeno, tel.: 112.

Ambulanta za nujno medicinsko pomoč – dežurna ambulanta deluje v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor (prizidek kirurške stolpnice), Ljubljanska ulica 5, 2000 Maribor.
Delovni čas: od ponedeljka do petka od 20. do 7. ure zjutraj, v soboto od 7. ure zjutraj in neprekinjeno do ponedeljka do 7. ure zjutraj. Ob praznikih je delovni čas enak kot v nedeljo. 
Tel.: 02 33 31 809

Nasvet v zvezi s poslabšanim zdravstvenim stanjem lahko dobite na telefonsko številko 02 333 1 888, med 6.30 in 19.30 uro, kasneje pa na telefonsko številko 02 333 1 800.

Zobozdravstvena dežurna služba deluje v prostorih zobnih ambulant v Ulici Kneza Koclja 10 (pritličje nove zgradbe), Maribor. Deluje ob sobotah, nedeljah in praznikih med 8.00 in 13.00 uro. (sprejem pacientov do 12.30)
Tel.: 02 23 56 633

Delo poteka vsak dan po urniku od 20.00 do 24.oo ure. Sprejem pacientov do 23.30 ure.

Obveščamo vas, da je participacija v nočni zobozdravstveni dežurni službi naslednja:
 
- občani zunanjih občin in tujci plačajo participacijo 25 EUR, Poleg participacije PLAČAJO TUDI OPRAVLJENO STORITEV PO SAMOPLAČNIŠKEM CENIKU. 

- Otroci in mladoletne osebe iz zunanjih občin, v starosto 0-18 let, ne plačujejo participacije 25 EUR, PLAČAJO PA OPRAVLJENO STORITEV PO SAMOPLAČNIŠKEM CENIKU.
 
- ZA OBČANE OBČIN USTANOVITELJIC PA OSTAJA ENAKO KOT DO SEDAJ. Plačilo participacije 10 EUR.

Plačilo je z bančno kartico 

Nemoteno delovanje zobozdravstvene dežurne službe in obravnava nujnih stanj v soboto in nedeljo ter prazniki je od 8.00 do 13.00 ure na lokaciji Kneza Koclja 10 /nova stavba/ ostaja nespremenjeno.

Predhodno telefonsko naročilo obravnave v ambulanti je obvezno na telefonsko številko 02/23 56 633, tudi za nočno dežurno službo

 

Dežurna ambulanta za otroke in mladostnike do 19 let deluje v pritličju Vošnjakove ulice 2, Maribor.

Delovni čas:    od ponedeljka do petka od 20. do 23. ure

                           sobota, nedelja in prazniki od 8. do 23. ure

Opomba: nenujen pregled v dežurni ambulanti se obravnava kot samoplačniška storitev.
Obvestilo pacientom o plačilu za zdravstvene storitve, ki ne sodijo med nujne

 

Zloženka za starše: Nujna stanja v pediatriji

 

 

Dojenju prijazna zdravstvena ustanova

Center za krepitev zdravja

Certifikat kakovosti ISO 9001:2015

Skupaj za družbo zdravja

Naložba v vašo prihodnost